Word ook een club van NIX

Ook in de sportkantine geldt: NIX is de afspraak
Sport is het leukst als iedereen zich sportief gedraagt. Op het veld is dat heel normaal, maar in de kantine kunnen 4 op de 5 jongeren onder de 18 nog steeds alcohol krijgen. Daarom nemen we ons sportieve gedrag van het veld mee de kantine in. In de kantine drinken en schenken we geen alcohol onder de 18. Wel zo sportief.

Word ook een club van NIX
Draag ook uit dat jullie een club van NIX zijn. Sluit je aan. Bestel het NIX18 sportpakket en gebruik de kleurrijke materialen om jullie kantine aan te kleden. Zo weten sporters, ouders, bezoekers en barvrijwilligers dat er geen alcohol onder de 18 wordt geschonken of doorgegeven. 

Winactie
Als club wil je dat sporters altijd het beste uit zichzelf kunnen halen! Daarom hebben we een toffe actie waarmee jouw sportclub €750 kan winnen om te besteden aan sportmateriaal naar keuze. Dus zijn jullie toe aan nieuwe goals, tennisnetten of basketballen? Doe mee! Bestel het NIX18 sportpakket via deze site. Transformeer jullie kantine in een kantine van NIX en maak kans op deze prijs.

club van nix middelen

E-learning verantwoord alcohol schenken

Schenk je weleens alcohol in de sportkantine? Dan is er een mogelijkheid om via deze interactieve, leerzame e-learning kosteloos je benodigde IVA-certificaat te halen. Via enkele korte modules leer je hoe je verantwoordelijk alcohol schenkt, welke regels gelden en hoe je lastige situaties kan voorkomen en kan aanpakken. Aan het einde van de e-learning maak je een toets zodat je het IVA-certificaat kunt behalen. Totale duur incl. toets: 30-45 min.

https://verantwoordalcoholverkopen.nl/sport/#/

Richtlijnen alcoholbeleid sport

De ‘richtlijnen voor alcoholbeleid sportclubs’ kunnen jouw sportclub ondersteunen bij het opstellen of aanscherpen van een verantwoordelijk alcoholbeleid en gaan in op de onderwerpen naleving Alcoholwet, aanbod en zichtbaarheid, goed voorbeeld, sfeeren veiligheid en ten slotte beleid

https://nocnsf.nl/media/1915/richtlijnen-alcoholbeleid-sport-nocnsf.pdf

Aan de slag met de richtlijnen met hulp van JOGG-Teamfit coaching

Wil je graag op weg geholpen worden bij het opstellen of handhaven van het alcoholbeleid bij jouw op de club? NOC*NSF en JOGG-Teamfit bieden je de mogelijkheid om kosteloos en op maat ondersteuning te krijgen van een clubcoach . Stel doelen die passen bij jouw club, kies challenges en ga aan de slag met je eigen alcoholbeleid onder begeleiding van één van de JOGG-Teamfit coaches.

https://teamfit.nl/sportlocaties