Ervaringen van andere ouders

Het kan lastig zijn om je puber te beschermen tegen alcohol. Benieuwd naar hoe andere ouders dit doen? Hieronder lees je hun ervaringsverhalen.

Louisa twijfelt

Louise twijfelt, alcohol op de verjaardag van haar 16 jarige zoon of niet?

Louise en haar man hebben drie zoons van vijftien, dertien en elf jaar oud. Ze hoopt dat ze voor hun achttiende geen alcohol drinken, maar vindt dat best een uitdaging. Lees het hele artikel op Linda.nl.

Margot en haar dochter

Margot leert haar dochters dat drinken geen gewoonte hoeft te zijn.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen toch sterk rekening houden met de mening van hun ouders. Lees het hele artikel op Linda.nl.

3 ouders over 3 dillema's

3 ouders over 3 drank-dilemma’s.

Voor Roger is het duidelijk: geen achttien, geen alcohol. Dat dit niet bij alle ouders geldt, bleek toen Juul terugkwam van een feestje met vriendinnen waar de ouders alcohol schonken aan de kinderen. Lees het hele artikel op AD.nl.

3 ouders over hun worsteling met het onderwerp alcohol en pubers

3 ouders over hun worsteling met het onderwerp alcohol en pubers.

Hoe pak je het aan als een andere ouder je kind wél alcohol aanbiedt? En één glaasje met kerst kan vast geen kwaad, toch? Lees het hele artikel op Libelle.nl.

Alcohol verbieden of niet?

Alcohol verbieden of niet? Zo pakken deze 4 moeders het aan.

Bijvoorbeeld moeder Linda “Natuurlijk wil ik niet dat mijn kinderen voor hun achttiende alcohol drinken. Wat het lastig maakt, is dat ik zelf best veel drink, vooral in de zomer.“ Lees het hele artikel op Vriendin.nl.