Meer over Niet voor niks

Dat alcohol schadelijk is, weten we allemaal. Voor jongeren onder de 18 geldt dat nog meer. Omdat hersenen van jongeren nog volop in ontwikkeling zijn. NIX18 is dus niet voor niks.

Je kind niet laten drinken onder de 18 heeft nog meer voordelen voor de ontwikkeling van je kind. Daar lees je hieronder meer over.

Geef geen alcohol aan je kind onder de 18. Zo bescherm je ze voor nu en later.

NIX18 = Gezonde hersenen

De hersenen van je kind zijn nog lang niet volgroeid en willen zich nog ontwikkelen. Alcohol drinken werkt de ontwikkeling juist tegen.

NIX18 = Focus in de klas

Alcohol zorgt voor een mindere concentratie in de klas. Je kind zal door geen alcohol te drinken beter presteren op school.

NIX18 = Minder kans op verslaving

Hoe jonger je kind begint met drinken, hoe groter het risico op alcoholproblemen in de toekomst.

NIX18 = Veilig thuiskomen

Als je kind geen alcohol drinkt, gaat hij of zij fris terug naar huis van een feestje. De kans op een ongeluk is gewoon kleiner!  

man komt uit hoofd van vrouw

Professor Erik Scherder vertelt over alcohol en het puberbrein

De bekendste neuropsycholoog van Nederland, Professor Erik Scherder legt op basis van drie vragen uit wat alcohol doet in de hersenen van jongeren. Ook vertelt hij wat je als ouder kunt doen om je kind niet te laten drinken onder de 18. Wil je meer lezen over effecten van alcohol? Bekijk de video's van Erik Scherder. Of lees meer informatie op de website van het Trimbos Instituut.